EL POLIOL


Nom comú: Poliol - (Cast) Poleo
Nom científic: Satureja fruticosa
Ubicació: Exterior
Floració: Estiu de juny a octubre
Llum: Li agrada
Rec: Sí li cal i en abundància però sense fer bassals
Adobs: No li cal. Estima molt el terrenys amb pedres
  
El nom de poliol és un genèric, que dóna nom a diferents espècies de plantes aromàtiques. Dit tal qual!, va ser tota una descoberta anar a una herboristeria i preguntar-ho. Allà ens van explicar la vida i creu del poliol, puix que resulta que hi ha de diferents tipus i que, per la semblança dels noms populars (poniol i poliol), la gent els confon. Així doncs tenim, per una banda:

- El poliol és un arbustet mediterrani, que li agrada créixer entre les pedres i que té una forta tradició a Catalunya com a planta medicinal. El seu ús és molt apreciat per problemes amb la panxota, especialment pels infants.

- I el poliol negre, poliol d'aigua i poliol menta, també dit poniol o poriol (com a noms populars) és la mateixa planta, dita amb diferents noms. Igual que el poliol, el poliol menta és una espècies molt estimada per fer infusions, pel seu toc fresc i mentolat. El poliol menta té unes fulles més serrades, que el fan visualment diferent del poliol, i un potent aroma molt apreciat a la cuina, per sopes i cremes, així com per fer "mojitos" a l'estiu!!

Us deixem un preciós conte!

EL CARGOL I L'HERBA DE POLIOL






Comentarios