LA VARA DE SANT JOSEP





Nom comú: Vara de Sant Josep o Mandevilla - (Cast) Varilla de San José o Malva Loca
Nom científic: Alcea rosea
Ubicació: Exterior
Floració: Primavera (biennal)
Llum: Sol, molt de Sol
Rec: No li cal
Adobs: No li cal 


La vara de Sant Josep és una planta molt, molt forta, però no suporta massa bé les baixes temperatures. Creix un tall, perenne, tot i que la seva floració respon als mesos de la primavera.

Podem trobar diferents colors, roses, blanques, grogues, vermelles, etc.

Però el més curiós és l'origen del seu nom; Vara de Sant Josep. Tot i no ser un entès en el món religiós, l'associació és fàcil, Sant Josep, l'home de Maria, mare de Jesús. I quina és la relació de la vara? Doncs ara us l'expliquem:

- Arribat l'edat de casar a Maria, aquesta va deixar ben clar que no es volia casar, que ella havia fet castitat per Déu

Donat el cas, el sacerdot jueu, Zacaries,  va demanar un senyal per tal saber que havia de fer en aquesta situació i expliquen els evangelis apòcrifs (els no oficials de l'església) que la prova seria la vara que florís. Així doncs, el propietari d'aquesta vara seria l'home consagrat a Maria.

Aquesta vara va ser la del fuster Josep.

Esposoris de la Mare de Déu. Rafael 1504
  

En aquesta preciosa obra de pintor renaixentista, Rafel Sanzio, veiem a la dreta de la imatge, amb pantaló vermell, un dels despatxats per haver perdut, trencant la seva vara. Un punt d'humor al cinquecento, del gran Rafael.


 

Comentarios