LA MAGNÒLIA

Magnòlia

Nom comú: Magnòlia - (Cast) Magnolia
Nom científica: Magnolia grandiflora
Ubicació: Exterior
Floració: Primavera
Llum: Sol
Rec: No li cal
Adobs: No li cal 


L'arbre de la magnòlia, el "magnòlio", pot arribar a uns 30 cm d'alçada i fa una flor, que tothom i totdona estima.  Els agrada als esquirols pel seu sabor, als amants de les flors per ser molt bonica i als fabricants de perfums per la seva olor.

La flor de la magnòlia ha estat inspiració de poetes, com Jacint Verdaguer. A la seva obra; Canigó, el compara amb una magnòlia enorme.  Ja que, aquesta flor, passa per un procés similar al que relacionem amb el cicle de la vida: - Primer tenim els seus pètals ferms i brillants, que obren les seves capes amb tot d'esplendor. A poc a poc, el temps la marcida, envellint i tornant-se marrons, per finalmente caure al sòl. 


Imatge: L. Carpio (de l'estiu)

Una curiositat, que no tothom sap, és que és un fòssil vivent. És a dir, és un arbre, que segons estudis, van aparèixer en la Terra fa una mica més de 5 milions d'anys. Tot un iaio d'arbre

I una altre curiositat és que, Magnòlia, dóna nom a una ciutat dels EE.UU, a l'estat de Mississipi, a part de ser imatge representativa d'aquest estat.
 
Brodat ocell i flor de Mississippi
  
 
 Timelapse de la magnòlia



Comentarios