EL LLENTISCLE

Llentiscle

Nom comú: Llentiscle - (Cast) Lentisco
Nom científica: Pistacia Lentiscus
Ubicació: Exterior
Floració: Primavera
Llum: Sol
Rec: No li cal
Adobs: No li cal


Un arbust amb un nom científic curiós "pistacia", i que ens pot recordar, al mot castellà, a un altre tipus de planta: l'arbre del festuc (árbol pistachero). Al llentiscle li agrada viure al sotabosc, amb els seus amics, els pins i les azines.
Viure sotabosc, té les seves limitacions de creixement, però en condicions favorables, el llentiscle, pot arribar a ser tot un senyor arbre, de gairebé 7 metres.

Les seves fulles són perennes, sempre en trobem a les seves tiges. I els seus fruïts canvien de colors, segons l'estació de l'any.
És una planta amb un ús ornamental molt estimat. Emprat per fer garlandes o rams de flors. Això doncs, gràcies a la seva verdor prolongada, un cop és tallat. També hem de saber, que tot i no està protegit, no tothom pot agafar-ne. S'ha de tenir una autorització especial per aquesta finalitat.

Des de ja fa temps a Vacarisses, però també a altres zones de la Catalunya Central, s'hi observen colles de persones que recullen llentiscle als boscos, sense cap mena de permís i/o control.

Comentarios